Leave Your Message
Tala Fou Categories
    Tala Fou Fa'apitoa

    Aso faigaluega

    2024-04-26

    O le aso o Me, e taʻua foi o le International Labor Day, o se aso taua tele ma taua faʻasolopito. Fa'amanatuina i tausaga ta'itasi i le aso 1 o Me, o lenei aso ose taimi e fa'ailoa ai sao ma taunu'uga a tagata faigaluega i le lalolagi. O le amataga o le aso o Me na amata mai i le faaiuga o le 19 seneturi, ina ua tau le aufaigaluega i le Iunaite Setete ma Europa mo tulaga lelei o galuega ma totogi talafeagai.


    O le tala faasolopito o le aso o Me e mafua mai i le tauiviga mo aia tatau a tagata faigaluega ma le taua mo le valu itula faigaluega aso. I le 1886, na tupu ai se solo tetee lautele i le Iunaite Setete, ma manaomia ai se aso faigaluega e valu itula. I le aso 1 o Me, e faitau afe tagata faigaluega na o atu i auala i taulaga i le salafa o le atunuʻu. O lenei mea na tupu, ua taʻua o Haymarket, na faʻailogaina se suiga i le gaioiga o tagata faigaluega ma faʻatulagaina le tulaga mo le faʻavaeina o le Aso o Me o se aso o le lotogatasi ma le tetee.


    I aso nei, ua faamanatuina le Aso o Me i le tele o atunuu i savaliga, faʻasalalauga, ma faʻataʻitaʻiga e faʻamalosia ai aia tatau a tagata faigaluega ma le amiotonu lautele. E fai ma faamanatu o le tauiviga faifaipea mo faiga talafeagai o tagata faigaluega ma le manaʻoga e foia mataupu e pei o le le tutusa o tupe maua, saogalemu i fale faigaluega ma le saogalemu o galuega. O se taimi foi e amanaia ai le sao o tagata faigaluega i totonu o alamanuia ma faafetai atu ia i latou mo lo latou galue malosi ma le tuuto.


    I le faaopoopo atu i lona taua faʻasolopito, o le aso o Me o se aso faʻamanatuga faʻale-aganuʻu i le tele o atunuu. I nisi o nofoaga e faʻailogaina i siva masani, musika ma faʻamanatuga e faʻaalia ai le eseesega ma le lotogatasi o le vasega faigaluega. O le taimi lenei mo nuʻu e o mai faʻatasi ma faʻafouina a latou tautinoga i mataupu faavae o le lotogatasi ma le tutusa.


    A o tatou fa'amanatuina le aso o Me, e taua le toe manatunatu i le aga'i i luma o le fa'alauteleina o aia tatau a tagata faigaluega, ae fa'ailoa fo'i lu'itau o lo'o totoe. O le aso o Me o se faamanatu o le tauiviga faifaipea mo le amiotonu ma le tamaoaiga ma le manaʻomia mo le faʻaauauina o le faʻasalalauga ma gaioiga. O lenei aso ua fa'amaoni e fa'amamaluina ai taunu'uga ua tuana'i a le galuega fa'atino ma fa'agaioiga fa'aosofia e fa'atupu ai se lumana'i amiotonu ma tutusa mo tagata faigaluega uma.


    8babe381-3413-47c7-962b-d02af2e7c118.jpg